augustus 1, 2016

Aanbod

Gezonder-Nederland biedt een totaalaanpak voor de vitaliteit van medewerkers. Wij gaan graag samen om tafel om te kijken hoe we de vitaliteit en productiviteit binnen jouw organisatie kunnen optimaliseren.
Hiervoor richten wij ons op de kerngebieden die in jouw bedrijf toepasbaar zijn en maken zo een gepersonaliseerd programma voor het team.

Wij werken niet met kant en klare programma’s, maar kijken graag samen wat in jouw bedrijf de hoogste Return on Health (ROH) oplevert. Denk hierbij aan het terugdringen van ziekteverzuim, maar ook aan een verhoogde productiviteit, hogere werktevredenheid en een gezonder en gelukkiger team op de werkvloer

Waarom duurzame inzetbaarheid

De World Health Organasation (WHO 2010) noemt de werkplek één van de belangrijkste setting voor gezondheidsbevordering. Toch lag het ziekteverzuim in het eerste kwartaal van 2018 hoger dan in 2017 en waren werknemers in 2017 gemiddeld 57 dagen afwezig. 
Alhoewel er over ziekteverzuim veel cijfers en ook kosten bekend zijn, is er nog wel meer winst te behalen op de productiviteit van aanwezige werknemers. Een vermindering in productiviteit door fysieke gezondheidsklachten of psychische klachten leidt tot een verspilling die kan oplopen van 20% van de huidige omzet, voordat een werknemer is uitgevallen.

Duurzame inzetbaarheid loont:

Duurzame inzetbaarheid 

  • Gezondheidsproblemen zijn een belangrijke reden voor vermindering in productiviteit, uitval of om eerder te stoppen met werken.

Re-integratie  

  • Een goede lichamelijke gezondheid van medewerkers vergroot de kans dat zij hun werk sneller hervatten en dat zij innovatiever, geconcentreerder en sneller hun werk uitvoeren. 

Gezondheid verkleint de kans op:

  • Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid
    • 43,5% van langdurig verzuim bij mannen door klachten aan het bewegingsapparaat
    • 38,3% van langdurig verzuim bij vrouwen door psychische aandoeningen (bron)
  • Oplopende gezondheidskosten
  • Verlies aan productiviteit
Cijfers Gezonder-Nederland

Programma aanbod

In de Power Workshops laten wij  medewerkers zien wat ze zelf kunnen toepassen om uitval te voorkomen. We geven diverse workshops op gebied van gedrags(verandering), voeding, beweging en werkdruk.

In het Boost Programma maken medewerkers kennis met technieken om uitval te voorkomen. Ze ontvangen zes maanden individuele coaching op gebied van gedrag, voeding, beweging en werkdruk.

Jij vertelt ons jouw behoeften en wij ontwikkelen een op maat gemaakt beleid en programma. Voor minder uitval en meer werkgeluk, passend bij de organisatie.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met de vitaliteit binnen jouw organisatie?
Maak een afspraak via onderstaand contactformulier of vraag een offerte op.

Wij kunnen ook samen met organisaties kijken naar de eventuele subsidiemogelijkheden.