Bewegen uw werknemers voldoende?

Bewegen uw werknemers voldoende?Voldoende bewegen vermindert het risico op chronische ziekten en verzuim. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op de productiviteit en de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Bewegen uw werknemers voldoende?

De beweegnorm  

De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen (NNGB) is de internationale norm voor gezond bewegen. Binnen de NNGB zijn er twee gangbare normen voor de hoeveelheid beweging.

De eerste norm is de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen, die de hoeveelheid lichaamsbeweging normeert vanuit gezondheidskundig oogpunt.

De tweede norm, de Fitnorm, normeert de gewenste hoeveelheid lichaamsbeweging de nodig is voor een goede conditie van het haarvatenstelsel. (www.30minutenbewegen.nl, 2015)

  • Om te voldoen aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen is het gewenst om tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Of iemand volledig voldoet aan de norm, hangt af van de duur, de frequentie, en de intensiteit van de beweging.
  • Om te voldoen aan de Fitnorm is driemaal per week tenminste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging nodig. (www.30minutenbewegen.nl, 2015)

 

Als  alle werknemers in Nederland zouden voldoen aan de beweegnorm, dan zou dit de Nederlandse werkgevers op jaarbasis bijna 1 miljoen euro besparen.

Voldoende bewegen op de werkvloer!

Een gezonde werknemer die genoeg beweegt, presteert beter op het werk en hij of zij voelt zich fitter. Een win-win situatie voor werknemer én werkgever.

 

Bewegen met Gezonder-Nederland

Bewegen is één van de onderdelen die behandeld worden in het programma van Gezonder-Nederland. Er wordt gekeken of de werknemer voldoet aan de NNGB. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er samen met de werknemer een oplossing gezocht, zodat hier wel aan voldaan kan worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *