maart 7, 2019

Brochure downloaden


Gezonder-Nederland is pionier op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Middels onderzoek tonen wij aan hoe gezond en gelukkig het personeel is, en hoe organisaties ziekteverzuimkosten kunnen reduceren. Gezonder-Nederland reduceert verzuimkosten, en zorgt middels op maat gemaakte trajecten dat het personeel productiever wordt.
We zijn gespecialiseerd in leefstijl, cultuur en arbeidsomstandigheden en denken graag met organisaties mee naar een passend stappenplan op weg naar een financieel gezond bedrijf met vitale medewerkers.

Gezonder-Nederland richt op zich op duurzame inzetbaarheid omdat:

  • Gezondheidsproblemen een belangrijke reden zijn voor vermindering in productiviteit, uitval of om eerder te stoppen met werken. Een goede lichamelijke gezondheid van medewerkers vergroot de kans dat zij hun werk sneller hervatten bij verzuim en dat zij innovatiever, geconcentreerder en sneller hun werk uitvoeren. 
  • Gezondheid de kans op arbeidsongeschiktheid verkleind en de werktevredenheid verhoogd.

Gezond personeel is 15- 20% productiever. Wanneer de productiviteit met 1%, toeneemt, kan dit op jaarbasis €95.000 opleveren


De gebieden die een grote rol spelen bij duurzame inzetbaarheid zijn:

  • Gezondheid en leefstijl
  • Scholing en opleiding
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Cultuur en leiderschap
  • Arbeidsomstandigheden

Samen met de organisatie bespreken we welke hulpvragen we gaan beantwoorden. Gezamenlijk wordt er gekeken naar de mogelijkheden en middelen. Hierbij kunt u denken aan individuele trajecten en/of workshops. Met onze subsidieadviseur kunnen we kijken naar subsidie mogelijkheden.

Binnen ons eigen netwerk zijn wij samenwerkingsverbanden aangegaan om als gezamenlijke experts op de vijf bovenstaande gebieden te kunnen acteren en hieraan uitvoering te geven.