oktober 10, 2018

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is wettelijk verplicht.

Verplichting voor het aanbieden van PMO’s

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om die periodiek een gezondheidscheck of een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Met een gezondheidscheck of PMO brengt u de gezondheidssituatie van uw medewerkers en uw organisatie in kaart.
Zo weten medewerkers wat de huidige situatie is, en zo weten zij en u wat te doen om de huidige gezondheid te verbeteren. Dit zorgt uiteindelijk voor gezondere medewerkers, een toegenomen tevredenheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Wij kunnen ook samen met organisaties kijken naar de eventuele subsidiemogelijkheden. 

De mogelijkheden:

De onderzoeken die wij uitvoeren is afhankelijk van de branche waarin de organisatie werkzaam is. Bij medewerkers die werkzaam zijn op een kantoor en veel achter de computer zitten wordt er vaak gekozen voor een visus- en beeldschermonderzoek.

Wij kunnen de onderstaande punten onderzoeken:

PMO

Samenwerkingspartner tijdens het Preventief Medisch Onderzoek

Gezonder-Nederland heeft als samenwerkingspartner op gebied van gezondheidschecks / PMO’s (Preventief Medisch Onderzoek) Quintus five.

Quintus Five biedt onder andere :

  • Bedrijfsgezondheidszorg
  • Arbeidsbelastbaarheidsonderzoek
  • Letselschadeadvies

Gezonder-Nederland verzorgt hierbij het leefstijl coaching richting medewerkers. 

Wat zijn de kosten van een preventief medisch onderzoek?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten.

Een PMO bij ons is al mogelijk vanaf slechts enkele tientallen euro’s per medewerker.

Voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek

Fysieke en mentale klachten worden vroegtijdig gesignaleerd door onze coaches en er kan direct een plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Hierdoor stijgt de medewerkerstevredenheid.

Mogelijkheden voor uw organisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Uw naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht