Vitaliteit vs. Werkkostenregeling


Vitaliteit | Gezondheid | Duurzaam inzetbaar

Begrippen die niet meer weg te denken zijn in deze maatschappij. Gezonder-Nederland houdt zich dagelijks met deze begrippen bezig. Wil jij weten hoe vitaal jouw medewerkers zijn? Vitaliteit is te meten. En meten is weten. Daarnaast kun jij jouw medewerkers stimuleren om vitaler en gezonder te leven en te werken. Dit kan via namelijk via de werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR)

Via deze regeling kun jij als werkgever onbelaste vergoedingen geven aan jouw medewerker. Je mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van heeft. Zoals een sportabonnement.

Binnen de WKR heb jij vijf mogelijkheden.

  1. Intermediaire kosten
  2. Een gerichte vrijstelling
  3. Nihilwaardering
  4. Kosten binnen de vrije ruimte (binnen 1.2% van je totale fiscale loon)
  5. Kosten buiten de vrije ruimte (buiten 1.2% van je totale fiscale loon)

In deze blog licht ik een paar mogelijkheden uit.

Vrije ruimte werkkostenregeling

Stel je wilt een vergoeding beschikbaar stellen voor een abonnement van de sportschool. Deze vergoeding valt onder de vrije ruimte werkkostenregeling. De vrije ruimte werkkostenregeling houdt in dat het totale bedrag onder de 1,2% dient te blijven van de loonsom van al jouw medewerkers samen. Bijvoorbeeld: bij een loonsom van € 400.000,- kun jij een bedrag van € 4.800,- onbelast beschikbaar stellen.

Let op

Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens? Dan dien jij over dat extra bedrag 80% belasting te betalen. Goed om te weten, er gelden geen voorwaarden voor de bestedingen binnen de vrije ruimte.

Nihilwaardering

Wanneer jij bedrijfsfitness beschikbaar wilt stellen, dan valt deze vergoeding onder de nihilwaardering. De voorwaarde daarvan is dat de fitness op de werkplek plaatsvindt. Nihilwaarderingen gelden alleen voor verstrekkingen in natura en nooit in geld.

Veel mogelijkheden

En zo zijn er nog een tal van mogelijkheden te noemen om de vitaliteit in jouw organisatie te stimuleren. Zo kun je ook een fiets aanbieden of een workshop/opleiding. Ook dit soort vergoedingen dragen bij aan vitale en gezonde werknemers. En uiteindelijk aan betere duurzame inzetbaarheid.

2020

Vanaf 2020 wordt de vrije ruimte verhoogd. Wanneer het totale bedrag onder de 1,7% van de eerste € 400.000,- van de loonsom van alle medewerkers samen blijft, dan mag jij dat onbelast als vergoeding geven.V

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

One thought on “Vitaliteit vs. Werkkostenregeling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *